In een nieuw seizoen lijkt Pastor Maldonado opnieuw onstuimig rijgedrag te vertonen. Net als in Australië bleef hij in Maleisië ook niet op de baan. Door een probleem met KERS spinde hij uit de wedstrijd.

Eerder verloor hij al een deel van zijn voorvleugel. “Het was een lastige openingsfase met intermediates. We stapten op het juiste moment over op slicks”, meent de Venezolaan. “Ik maakte een klein foutje in de elfde bocht, waardoor ik van de baan vloog en mijn voorvleugel beschadigde.”

“Ik reed een snelle tweede stint, maar door een probleem met KERS moest ik de wagen aan de kant zetten. We beginnen nu aan de voorbereiding voor de komende twee overzeese races”, aldus Maldonado.

Teamgenoot Valtteri Bottas kwam twee plaatsen tekort voor zijn eerste puntenfinish. “Ik startte goed, maar vervolgens moest ik van de droge lijn af om Giedo van der Garde in te halen. Hierdoor verloor ik veel plaatsen. Toen de baan opdroogde kon ik wat auto’s inhalen en reed ik een goede race zonder incidenten.”

“Het team had een uitstekende strategie voor mij uitgestippeld. Als de race wat langer had geduurd kon ik voor een plaats in de punten gaan. We hebben het maximale uit de race gehaald. Ik vertrouw erop dat ik samen met Williams de wagen beter maak.”