Force India-eigenaar Vijay Mallya vindt dat zijn renstal jacht moet blijven op McLaren en de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

Force India had voor het grootste deel van de eerste seizoenshelft de vijfde plaats in handen. McLaren nam deze tijdens de eerste race na de zomerstop – de Grand Prix van België – over, en staat inmiddels veertien punten voor, maar volgens Mallya is dat met nog zes races te gaan geen onoverkomelijke achterstand.

“Onze doelstelling is niet veranderd”, geeft Mallya aan. “McLaren heeft weliswaar een voorsprong op ons, maar ze zijn nog niet compleet buiten bereik. Er zijn immers nog veel punten te vergeven en wij moeten er dus voor zorgen dat we weer op het niveau gaan presteren van de eerste seizoenshelft.”

Om dat voor elkaar te krijgen, zo weet Mallya, is het essentieel dat Force India de door Pirelli gewijzigde banden weer aan de praat weet te krijgen. “Het hele team werkt er dan ook hard aan dat voor elkaar te krijgen.”

Zuid-Korea
Of een ommekeer er komend weekend in Zuid-Korea al inzit, durven coureurs Paul di Resta en Adrian Sutil niet te zeggen. “De bandenselectie is hetzelfde als die voor Singapore, dus het wordt interessant om te zien hoe deze compounds het in Zuid-Korea doen”, zegt Di Resta.

“Op de supersofts doen we het altijd goed, maar met de medium-banden hebben we het doorgaans wat moeilijker gehad. Hopelijk lukt het ons dit weekend echter wel om de mediums op de juiste manier te gebruiken.”

Sutil is op zijn beurt niet zo zeker van de superzachte banden op het Korea International Circuit. “De bochten op deze baan vragen heel veel van de banden, dus we moeten maar zien hoe de supersofts zich houden. Wel is het zo dat deze bandenkeuze voor interessante strategiën kan zorgen.”