Ondanks alle recente ontwikkelingen op de transfermarkt is Force India-teambaas Vijay Mallya niet van zins van zijn gebruikelijke plan af te wijken: “Wij kiezen onze coureurs pas in december”, herhaalt hij.

Force India heeft dit seizoen Paul di Resta en Adrian Sutil in de gelederen, maar heeft nog geen coureurs vastgelegd voor 2014. Di Resta en Sutil willen allebei graag nog een jaar bij het team uit Silverstone blijven en die kans zit er ook zeker in, maar niets is zeker nu ook Nico Hülkenberg, Sergio Pérez en Pastor Maldonado met de renstal in verband worden gebracht.

In gesprek met ESPNF1 verklaart Force India’s eigenaar en teambaas Vijay Mallya echter dat hij – ondanks dat de stoelendans al een tijdje volop losgebarsten lijkt te zijn en er binnenkort wel eens wat aankondigingen kunnen komen – vasthoudt aan zijn ’traditie’ om half december zijn keuzes te maken.

“Iedereen weet dat ik pas na Force India’s kerstfeestje een beslissing neem, wat dus betekent dat ik dat in december zal doen”, zegt Mallya, wiens renstal gebruikelijk medio december haar eindejaarsfeestje viert.

“Ik zie geen reden om mijn aanpak te veranderen, ondanks dat we inderdaad benaderd zijn door andere coureurs”, vervolgt Mallya, die het geen verrassing noemt dat hij door meerdere coureurs benaderd is: “Ik denk dat een stoeltje bij Force India voor veel coureurs erg interessant is, want het geeft ze de kans om meer te zijn dan alleen maar veldvulling.”

Namen
Gevraagd door ESPNF1 of een terugkeer van Nico Hülkenberg – die in 2011 testcoureur en in 2012 racecoureur bij Force India was, maar nu bij Sauber zit – tot de mogelijkheden behoort, houdt Mallya zich op de vlakte. “Daar wil ik op dit moment niet op reageren.”

Over de toekomst van Paul di Resta, de Schot die een eventuele overstap naar een ander team of een andere klasse niet uitsluit, doet Mallya geen uitspraken. Over Adrian Sutil wil hij echter wel wat kwijt: “Adrian is een goede coureur. Ik heb hem hoog zitten en we hebben hem dit jaar niet voor niks teruggehaald”, zegt hij over de Duitser die volgens bepaalde publicaties al zeker is van contractverlenging.