Force India-teambaas Vijay Mallya noemt zijn voormalige coureur Adrian Sutil als één van de kandidaten om Nico Hülkenberg op te volgen, indien deze het team na dit seizoen verlaat.

Sutil maakte in 2007 zijn Formule 1-debuut voor het team van Spyker, dat gedurende dat jaar door Mallya werd overgenomen en sinds 2008 als Force India door het leven gaat. De Duitser bleef na de overname bij het team en reed tot en met 2011 voor de renstal uit Silverstone, waarna hij voor aanvang van het huidige seizoen werd vervangen door zijn landgenoot Hülkenberg.

Sutil zit nu dus zonder zitje, maar zijn voormalige teambaas heeft hem nog altijd hoog zitten. In gesprek met Reuters verkondigt Mallya dan ook aan dat het terughalen van Sutil een mogelijkheid voor 2013 is, mocht Hülkenberg inderdaad – zoals gesuggereerd is – naar Sauber vertrekken.

“Ik zou Adrian zeker in overweging nemen”, zegt Mallya. “Ik zie niet in waarom niet. Adrian is namelijk altijd snel, dus het hoort tot de mogelijkheden om hem terug te halen. Er zijn meerdere opties, maar hij is er zeker één van.”

Hoewel de deur dus op een kiertje staat voor Sutil – en vermoedelijk wel meer coureurs die de laatste tijd met Force India in verband zijn gebracht, gaat Mallya er vooralsnog echter niet vanuit dat Hülkenberg vertrekt. “Ik heb van journalisten gehoord dat Nico bij Sauber heeft getekend, maar Nico zelf heeft mij daar niets over verteld.”

“Als hij daadwerkelijk zou vertrekken, neem ik aan dat hij me er inmiddels wel van op de hoogte zou hebben gesteld, want hij is een goede jongen en we hebben een prima relatie”, stelt Mallya, die tevens aangeeft zowel Hülkenberg als diens teamgenoot Paul di Resta contractverlenging te hebben aangeboden.

Mocht Hülkenberg – die het team volgens Mallya ook geen officiële indicatie heeft gegeven dat hij weg gaat – toch vertrekken, dan wenst Mallya hem echter al het beste. “In dat geval wens ik hem graag succes en zal ik hem niet in de weg staan.”

“Nico heeft bovendien goed gepresteerd voor ons team en zal er dus altijd deel van blijven uitmaken en welkom zijn, net zoals Adrian – ondanks dat ik zijn contract niet heb verlengd – nog altijd welkom is. Dat hoort namelijk bij de open en vriendelijke cultuur die we bij Force India hebben.”