Force India-teambaas en teameigenaar Vijay Mallya heeft er vertrouwen in dat zijn team over alle ingrediënten beschikt om een sterke tweede seizoenshelft door te maken.

“Met de Grand Prix van Duitsland voor de boeg, zijn we al weer halverwege het jaar. Dit is dan ook een goed moment om eens goed te kijken naar hoe het ons dit seizoen vergaat”, verkondigt Mallya.

“Het is duidelijk dat we een geweldig coureurs-duo hebben en onze bolide daarnaast van race tot race weten te verbeteren”, zegt hij over zijn coureurs Adrian Sutil en Paul di Resta en over de naar hemzelf vernoemde bolide, de VJM04. “Met name de laatste paar races is de auto steeds weer wat beter geworden en we hebben ons toen ook een paar keer in de toptien weten te kwalificeren.”

“We hebben dus reden genoeg om optimistisch te zijn voor de tweede helft van het seizoen, al is het wel zaak dat we geen kansen meer laten liggen – zoals in Silverstone – en vooral tijdens de race ook daadwerkelijk alles eruit halen dat erin zit.”

De teambaas ziet Force India momenteel op de achtste plek in de rangschikking staan, maar heeft voor aanvang van 2011 ingezet op een plaatsje bij de beste zes: “We moeten Sauber en Toro Rosso eerst nog verslaan voor het zover is, hetgeen – als je realistisch bent – ondanks al onze mogelijkheden geen gemakkelijke klus zal worden.”