Sergio Pérez zal ook in 2015 voor Force India uitkomen. Dat heeft zijn teambaas Vijay Mallya verklaard: “Ik had een optie op hem voor een tweede jaar en daar heb ik gebruik van gemaakt.”

Volgens Pérez zijn er nog gesprekken gaande tussen zijn management en het team uit Silverstone, maar volgens Mallya laat dat onverlet dat het al zeker is dat de Mexicaan in 2015 wederom voor Force India rijdt.

Pérez, bezig aan zijn eerste seizoen bij het team, tekende toen hij eind 2013 de overstap van McLaren naar Force India maakte immers een contract dat hem in principe voor twee jaar aan Force India zou verbinden, legt Mallya uit.

Een zitje voor in het tweede seizoen – 2015 dus – was onder voorbehoud van het lichten van een optie door Mallya, maar die zegt daar inmiddels gebruik van gemaakt te hebben. “En dus is het zeker dat Sergio langer hier blijft.”

Hoewel Pérez zelf voor aanvang van het raceweekend in Brazilië nog verklaarde nog met het team om de tafel te zitten om over verlenging zijn contract te spreken, gaat dat volgens Mallya over 2016 en heeft dat geen betrekking op Pérez’ aanblijven in 2015.

“Die uitspraken van Sergio doen er niet toe. Ik heb gebruik gemaakt van mijn optie op hem en daarmee ligt hij vast. Wel is het zo dat er een mogelijkheid bestaat dat we zijn contract openbreken en tot en met 2016 verlengen. Dat is hetgeen dat nu nog besproken wordt.”

Volgens het Britse Autosport is het wel mogelijk dat de voorwaarden van Pérez’ overeenkomst nog veranderen als het contract verder verlengd wordt. Volgens Pérez zijn er ‘een paar dingen’ die hij veranderd wil hebben in een eventueel na 2015 doorlopende deal.

Hülkenberg
Force India maakte eerder al bekend ook door te gaan met de teamgenoot van Pérez, de Duitser Nico Hülkenberg. Hülkenberg en Pérez hebben samen 123 punten gescoord voor Force India, dat zesde staat in het constructeurskampioenschap.