Force India-teambaas Vijay Mallya put hoop uit het goede resultaat van zijn coureurs in Valencia. De Indiër denkt dat het niet lang meer zal duren tot Force India het podium haalt.

“De auto presteerde het hele weekend goed”, zegt Mallya op Formula1.com over het optreden van Force India in Valencia. “Eigenlijk had ik gehoopt dat we in het kwalificatie nog beter zouden doen. Misschien dat de coureurs in Q3 iets te gretig waren. Daarom stonden we achtste en tiende in plaats van in de topvijf.” 

“In de race hebben we echter zestien cruciale punten gescoord”, vervolgt Mallya. “We staan nu nog maar één punt achter Williams en zestien achter Sauber, twee teams die al op het podium hebben gestaan. Voor ons zit dat er ook aan te komen.  Mijn doel is de vijfde plaats in het constructeurskampioenchap en daarvoor liggen we nog op schema.”

In Silverstone volgt nog een belangrijke update voor de auto. “India is onze echte thuisrace, maar ons hoofdkwartier ligt op steenworp afstand van het circuit in Silverstone, dus dat is onze Europese thuisrace. We doen er alles om daar zo competitief mogelijk voor de dag te komen. Dat spreekt voor zich. We streven naar podiumplaatsen en dat moet mogelijk zijn.”