Force India-teambaas Vijay Mallya kan het beoogde doel van 2011, de zesde plaats in het WK, al bijna ruiken.

“Ik heb er vertrouwen in dat we de zesde plaats in Brazilië kunnen veiligstellen”, stelt Mallya, die zijn coureurs Adrian Sutil en Paul di Resta gisteren als achtste en negende over de streep zag komen.

“We hebben zes belangrijke punten gepakt in de strijd om plaats zes”, ziet Mallya in. “We staan er nu veel sterker voor en hebben een voorsprong van vijftien punten op onze naaste belager.”

Die naaste belager is Sauber, dat 42 punten tegenover de 57 van Force India zet. Gezien de prestaties van Sauber sinds de zomerstop, hoeft Force India echter niet al te bezorgd te zijn: Sauber scoorde de laatste zeven races slechts zes punten, terwijl Force India er in die tijd 31 verzamelde.

Het momenteel als achtste geklasseerde Toro Rosso mag er daarnaast op hopen dat het nog kan klimmen. De renstal uit Faenza staat slechts één punten achter Sauber en is sinds de zomerstop prima in vorm, getuige de negentien punten die het sindsdien in de wacht sleepte.

Bij Force India zal men hoe dan ook niets voor zeker aannemen, aangezien het vorig jaar in de laatste race van het jaar de zesde plaats in het WK verloor aan het team van Williams, dat uiteindelijk één punt meer scoorde. “Dat deed pijn en zijn we niet vergeten”, erkende Mallya laatst nog.