Hoewel Marussia graag verder wil met Ferrari-beschermeling Jules Bianchi en de coureur zelf openstaat voor een langer verblijf bij het team, is het volgens zijn manager niet uitgesloten dat Ferrari hem toch bij een middenmoter onderbrengt.

“Ferrari houdt Jules’ prestaties nauwlettend in de gaten en zou graag zien dat hij, voordat hij op een dag bij Ferrari instapt, eerst een tussenstap in zijn loopbaan maakt en voor een team uitkomt dat in het middenveld meedoet”, vertelt Nicolas Todt, de manager van Jules Bianchi, aan het Duitse Motorsport-Total.

Todt laat daarbij in het midden op wat voor termijn de Scuderia verwacht dat Bianchi klaar is om de stap naar Ferrari te zetten en wil evenmin prijsgeven of dit betekent dat Bianchi – die tot Todts tevredenheid ‘bij een klein team als Marussia naam heeft gemaakt’ – in 2014 al bij een beter team moet zitten of dat hij nog een jaar bij Marussia kan blijven.

Volgens het eveneens Duitse SpeedWeek is Todt tijdens het afgelopen raceweekend in België bij Sauber wezen buurten, maar SpeedWeek benadrukt dat het niet weet over wie van zijn cliënten Todt met het Zwitserse team heeft gesproken. Todt is behalve manager van Bianchi immers ook de manager van Ferrari’s Felipe Massa, Williams-rijder Pastor Maldonado en GP2-coureur James Calado.