Manor zegt zo goed als klaar te zijn om naar Australië af te reizen voor de eerste race van het seizoen. De interim auto is af en voldoet aan de regels van 2015. Het chassis moet alleen nog enkele crashtests doorstaan.

Volgens de verklaring van Manor waarin het nogmaals de intentie uitspreekt om er vanaf de seizoensstart gewoon weer bij te zijn. “De auto’s zijn geprepareerd en voldoen volledig aan de reglementen voor dit seizoen. Later in het jaar introduceren we een nieuwe auto op basis van de ontwerpen die vorig jaar zijn opgesteld.” 

Na de Grand Prix van Rusland moest Marussia vanwege financiële problemen de deuren sluiten. De fabriek in Banbury werd verkocht aan Haas, maar de teamleiding werkte achter de schermen aan een doorstart. Daarbij is het team teruggegaan naar de naam Manor, en de fabriek in Dinnington waar ook het GP3-team van Manor is gehuisvest. 

Naast Will Stevens is nog geen tweede coureur vastgelegd, maar volgens het team zal dat binnenkort gebeuren. Dat moet ook wel, want het is niet toegestaan om met slechts één auto mee te doen. Ondertussen heeft Manor wel de naam bevestigd van de nieuwe investeerder. Stephen Fitzpatrick is de geldschieter die Manor er bovenop moet helpen. Hij is ceo en oprichter van het Britse bedrijf Ovo Energy en autosportliefhebber. Aanvankelijk overwoog hij in de Formule E aan de slag te gaan, maar verlegde later zijn focus naar de Formule 1. 

John Booth blijft aan als teambaas, terwijl Graeme Lowdon zich als sportief directeur over de zakelijke kant van de renstal blijft ontfermen. Voormalig Sainsbury-directeur Justin King, de vader van GP2-coureur Jordan King, is benoemd tot waarnemend bestuursvoorzitter. Naar verluidt investeert King zelf niet in het team, maar zijn aanwezigheid geeft wel blijk van de ambitieuze aanpak van het team. 

“Van mijn jaren in het bedrijfsleven weet ik dat je met de juiste mensen en de juiste instelling veel kunt bereiken”, zegt King. “Als je maar bereid bent hard te werken. Dit team beschikt over al die ingrediënten en ik ben ervan overtuigd dat we Manor op een competitief niveau kunnen brengen.” 

Lowdon (op de foto met Bernie Ecclestone) vult aan: “Ik ben zeer dankbaar voor de steun die we hebben gekregen van onze fans, maar ook van de andere teams, de FIA, FOM en onze leveranciers en personeel. Het is een moeizame periode geweest, maar we zijn er bovenop geraakt en kunnen niet wachten om weer te gaan racen. Met Stephen Fitzpatrick en Justin King aan boord staan we er goed voor. Alle betrokkenen kunnen hier veel voldoening uit halen.”