Manor rijdt dit seizoen niet meer stijf achteraan en dat doet sportief directeur Dave Ryan deugd. “Het is fantastisch dat we nu eindelijk laten zien dat we competitief kunnen zijn.”

Pascal Wehrlein kwalificeerde zich in Bahrein als zestiende, voor onder meer de Saubers en Renaults, en kwam als dertiende over de finish. “Het voelt geweldig dat we nu auto’s om ons heen hebben en die ook kunnen verslaan”, zegt Ryan tegen Autosport.

“Maar één zwaluw maakt nog geen zomer”, vervolgt Ryan. “We moeten stappen blijven zetten. Maar sinds Melbourne hebben we al veel progressie geboekt. Op die lijn moeten we verder gaan. Het is geweldig om te zien dat het team nu wordt beloond voor al het harde werk dat erin is gestoken.”

Terwijl Manor vorig jaar ternauwernood de start van het seizoen haalde en zich moest zien te redden met een gedateerde auto en Ferrari-motor, beschikt het nu over een gloednieuw chassis en een recente Mercedes-krachtbron.

“Het team heeft nu veel meer potentieel dan een jaar geleden”, zegt Wehrlein tegen Formule 1. “Vorig jaar zou ik er goed over hebben moeten nadenken als ik het aanbod had gekregen om bij Manor in te stappen, maar dit was het juiste moment om de overstap te maken.”

De reservecoureur van Mercedes wil bij Manor laten zien wat hij in huis heeft en daarmee promotie afdwingen. “Het is in ieder geval niet mijn intentie om achteraan te rijden. Ik wil mezelf in de kijker rijden en als het even kan punten scoren. Wanneer alles op zijn plaats valt, is dat ook mogelijk.”

Lees het volledige interview met Pascal Wehrlein in het komende nummer van Formule 1, dat donderdag 21 april verschijnt.