Manor was op de openingsdag in Melbourne het meest productieve team. Ondanks de regen maakten Pascal Wehrlein en Rio Haryanto er een volledige werkdag van.

Dat het team de rookies aan het werk zette, is misschien ook niet vreemd. Niet alleen omdat de Duitser en Indonesiër onervaren zijn, maar ook omdat Manor zich had voorgenomen ‘ongeacht het weer’ zoveel mogelijk kilometers te maken tijdens de vrijdagtrainingen, vertelt Wehrlein. “Dus dat hebben we dan ook maar gedaan.”

“Ondanks dat dit niet het ideale weer was om mijn eerste vrije trainingen in te rijden, was dit denk ik toch een goed begin”, vervolgt Wehrlein. “Ik ben blij met hoe alles is gegaan.” Hoe Manor er voor staat, vindt Wehrlein alsnog lastig te voorspellen: “Maar dat was ook zo geweest als het niet had geregend”, stelt hij. “Ik was echter wel in staat de grens wat meer op te zoeken en zie er nu naar uit me op de kwalificatie voor te bereiden”, aldus Wehrlein.

Haryanto
Al doende liet Wehrlein achtereenvolgens een zestiende en twaalfde tijd noteren. Hij was daarmee in beide sessies sneller dan Rio Haryanto, die negentiende was in VT1 en VT2 als laatste afsloot, op P22. “Ik had nog niet eerder in de regen met een Formule 1-auto gereden, dus het was goed om deze ervaring nu gelijk op te doen”, verklaart Haryanto.

“Het was aan de andere kant natuurlijk ook fijn geweest als we wat meer onder droge omstandigheden hadden kunnen rijden, zeker met oog op de rest van het weekend. De voorspelling voor de komende dagen is overigens wisselvallig, maar ik hoop dat we het ergste qua regen achter de rug hebben en we zaterdag voluit kunnen gaan.”