Manor deed niet mee aan de wintertests en kwam tijdens het openingsweekend in Australië door technische problemen niet aan rijden toe. Coureurs Will Stevens en Roberto Merhi verheugen zich er dan ook op in Maleisië hun eerste kilometers van 2015 te maken.

Voorwaarde is wel dat de technische problemen waar Manor in Melbourne last van had opgelost zijn, maar Manor-directeur Graeme Lowdon heeft al laten weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat alles normaal zal verlopen op het circuit van Sepang.

Voor de coureurs is dat goed nieuws, zo geeft Stevens te verstaan: “Het voelt goed om naar Maleisië af te reizen in de wetenschap dat we er een stuk beter voor staan dan in Melbourne het geval was”, vertelt de Brit. “Het circuit van Sepang is bovendien erg technisch, dus het is een goede graadmeter voor ons”, weet hij. “Ik ben erg benieuwd om te zien hoe goed ons pakket is en waar we in vergelijking tot de rest staan.”

Teamgenoot Merhi maakt, mits hij zich weet te kwalificeren, komend weekend zijn Formule 1-debuut, hetgeen het voor hem nog eens extra spannend maakt. “Ik verheug me er enorm op”, beaamt de Spanjaard, die moet toegeven dat het ’teleurstellend was dat we in Australië niet konden rijden’, maar weet dat het team alle zeilen heeft bijgezet om de problemen op te lossen: “Dus het zal geweldig zijn om straks onze eerste meters te maken.”