De huidige Ferrari-klant Manor staat open voor een overstap naar een andere motorleverancier, al is het achterhoedeteam volgens directeur Graeme Lowdon gelukkig met de samenwerking met Ferrari.

Manor rijdt momenteel met een 2014-motor van Ferrari, die achterin een opgekalefaterde bolide uit 2014 ligt. Of Manor dit jaar nog met een echte 2015-auto komt – waar volgens planning dan een 2015-krachtbron van Ferrari in moet liggen – is niet zeker.

Een overweging die meespeelt bij de beslissing wanneer Manor het best met de nieuwe auto kan komen, zo meldt Motorsport.com, is met welke motorleverancier het team in 2016 in zee gaat, want de deal met Ferrari loopt eind dit jaar af. “We hebben een hele goede relatie met Ferrari en ze zijn zeer behulpzaam, maar we zijn vrij om hierna eventueel van motorleverancier te wisselen en we staan er dus ook open in”, verklaart Lowdon.

Manor is in de media al genoemd als potentiële klant voor Honda, dat momenteel alleen met McLaren werkt, maar heeft aangegeven er graag een tweede team bij te hebben. Wat de speculatie over een dergelijke deal voedt, is dat Manor sowieso al technische steun ontvangt van McLaren. Woordvoerders van McLaren en Honda hebben berichten over een nauwere samenwerking met Manor vooralsnog echter steevast afgedaan als geruchten.