Een niet met naam genoemde partij heeft een bod gedaan om het team van Manor te redden. De potentiële koper zou echter voor vrijdag uitsluitsel willen hebben.

Dat bericht Autosport, dat meldt dat de partij in kwestie een bod heeft gedaan op zowel Manors onder curatele staande operationele tak Just Racing Services als op licentiehouder Manor Grand Prix Racing.

De potentiële nieuwe eigenaar van het team zou daarbij voor vrijdag antwoord willen hebben. Dit om ervoor te zorgen dat er nog genoeg tijd is om 2017-bolides te construeren en testen.

Mocht deze deadline verstrijken, dan zou de potentiële koper nog altijd interesse hebben, maar het bod wel naar beneden willen bijstellen omdat het dan een grotere opgave wordt de seizoensstart te halen.

FRP Advisory, dat de verkoop óf een eventueel faillissement van Manor afhandelt, heeft eerder besloten al het Manor-personeel gewoon voor januari te betalen om de kans op een reddingsdeal te vergroten.

Eerder werd ook al bericht dat Manors 2017-auto’s klaar staan om in productie te gaan, maar er geen werk wordt gedaan of onderdelen worden besteld zolang Just Racing Services onder curatele staat.

De BBC berichtte daarbij eind vorige week dat Manor ook toestemming van de FIA heeft gekregen om eventueel een voor 2017-regels gemodificeerde 2016-auto in te zetten.

Manor zou, mocht het van de winter in tijdnood komen, eventueel de eerste drie Grands Prix van 2017 mogen missen conform afspraken met de Formule 1. Mist het meer races, dan verliest het haar licentie.