Roberto Merhi finishte in Oostenrijk als veertiende – het beste resultaat van het seizoen voor zijn team Manor. Tevredenheid overheerst dan ook bij de Spanjaard.

“Ik ben heel blij met mijn veertiende plek”, zegt Merhi zondagmiddag. “Ons hele weekend was sterk, en het was goed om te zien dat ons tempo ook in de race nog verbeterde.”

Merhi, die dankzij de gridstraffen van de McLarens en Daniel Ricciardo van de zestiende startplek vertrok, hield in het begin van de race zelfs zicht op zijn voorgangers. “In de eerste stint kon ik lang bijblijven bij de auto’s voor me”, vertelt de Spanjaard. “Het was voor mij een leuke race. Het gaat de laatste tijd lekker, zowel voor mij als met de prestaties van de auto. Ik kijk uit naar Silverstone.”

Stevens

Voor Will Stevens verliep de race op de Red Bull Ring minder feestelijk: al in de eerste ronde viel de kleine Brit uit. Brokstukken beschadigden zijn Manor, waardoor stevens de strijd moest staken. “Het is helaas niet anders”, zucht hij. “Een teleurstellend einde van een tot dan toe positief weekend.”

Stevens houdt de moed er desondanks in. “Ik moet de positieve dingen in het achterhoofd houden voor onze thuisrace over twee weken. We waren dit weekend soms snel, dus hopelijk kunnen we die prestaties dan herhalen.”