In Maleisië liet Manor zien dat haar auto’s ook daadwerkelijk kunnen rijden. Niet verwonderlijk dus dat Roberto Merhi en Will Stevens zin hebben in de Grand Prix van China komend weekend.

“Twee weken geleden reed ik mijn eerste Formule 1-race uit, dus ik kijk nu al uit naar de volgende”, zegt Merhi, die de Manor in Sepang op drie ronden achterstand naar de vijftiende plaats stuurde. De Spanjaard kent het circuit in Shanghai nog niet. “Het is altijd spannend om een nieuwe baan te leren kennen, zeker als hij zoals in China veeleisend is voor de coureur.”

“Bocht 1 is een spannend begin van het rondje, waar je vaardigheid goed op de proef wordt gesteld”, analyseert Merhi het door Hermann Tilke ontworpen parcours. “En het gedeelte van bocht 7 tot bocht 10 ziet er heel snel en vloeiend uit. Ik kan niet wachten om vrijdag aan de slag te gaan.”

Stevens

Teamgenoot Will Stevens was in Maleisië minder fortuinlijk, want door een probleem met zijn benzinepomp moest de kleine Brit de race laten schieten. In de trainingen reed hij echter wel, en daar hoopt Stevens in China van te profiteren: “Op de momenten dat ik reed in Maleisië zagen we positieve tekenen, dus daar willen we dit weekend op voortbouwen.” Bovendien, zegt Stevens, kan het team nu gebruik maken van de data die Merhi in Maleisië tijdens de race verzamelde.

Ook Stevens kwam nog nooit eerder in actie op het Shanghai International Circuit. “Ik vind het leuk om een circuit waar ik nog nooit heb geracet onder de knie te krijgen”, verklapt de coureur. “Deze baan heeft zo te zien wel wat uitdagingen in petto, dus ik zal weer de gelegenheid krijgen om wat meer aan de auto te wennen. Hopelijk lukt het ons dit weekend in een goed ritme te komen.”