Adviseur Helmut Marko heeft verklaard dat Red Bull in Spa nog niet zal aankondigen wie de volgend jaar met Formule 1-pensioen gaande Mark Webber gaat vervangen.

Red Bull had aanvankelijk aangegeven dat het in Spa bekend zou maken wie volgend seizoen de vervanger van Webber wordt, maar Marko heeft nu aan het Duitse persbureau Sport-Informations-Dienst laten weten dat er in Spa niets bekend gemaakt zal worden.

“We zullen onze keuze bekendmaken wanneer wij daar klaar voor zijn, maar in Spa zal dat nog niet het geval zijn”, zo spreekt de Oostenrijkse oud-coureur en Red Bull-adviseur duidelijke taal.

Door het stuklopen van de onderhandelingen tussen Red Bull en Kimi Räikkönen lijkt het zeker dat Daniel Ricciardo van opleidingsteam Toro Rosso naar het grote Red Bull wordt gehaald, maar Marko houdt zich op de vlakte: “We moeten de keuze maken die – op de middellange termijn gezien – het beste is voor het team”, luidt zijn cryptische respons.

Räikkönen
Het uitblijven van een definitieve bekendmaking tijdens het komende raceweekend heeft ervoor gezorgd dat de geruchtenmolen – nadat eerder deze week algemeen werd aangenomen dat Ricciardo het stoeltje zou krijgen – toch weer langzaamaan begint te draaien.

Volgens Sky Sports F1 zou Red Bull komend weekend in Spa wel eens een laatste poging kunnen ondernemen om Räikkönen alsnog te strikken. Aan de andere kant is de Fin ook met Ferrari in verband gebracht, terwijl een langer verblijf bij zijn huidige werkgever Lotus – ondanks gesteggel over geld – ook nog steeds zeer goed mogelijk is.