Lotus-teambaas Eric Boullier wil Kimi Räikkönen graag behouden voor 2014, maar geeft eveneens te kennen niet onredelijk diep in de buidel te willen tasten voor de Fin.

Kimi Räikkönen houdt op dit moment in zijn eentje misschien wel de volledige spreekwoordelijke stoelendans in zijn greep. Volgens zijn manager Steve Robertson heeft ’the Iceman’ meerdere opties, terwijl hij zelf te kennen zou hebben gegeven graag bij Lotus te blijven. Teambaas Eric Boullier zou dat toejuichen, maar weet ook dat de financiële middelen wel eens een obstakel kunnen gaan worden.

“Kimi Räikkönen is een voortreffelijke coureur en één die prima in ons team past. We zijn wat dat betreft nog niet klaar met hem. We willen hem graag behouden, maar dat kunnen we niet tegen elke prijs. De voorwaarden moeten voor beide partijen kloppen.”

Räikkönen te duur voor Lotus?

“Als we het ons financieel niet kunnen veroorloven Räikkönen aan ons verbonden te houden, is het niet ondenkbaar dat we hem moeten passeren. Hij zou ons dan juist een doorn in het oog zijn en dat is geen basis om een productieve samenwerking op te bouwen. Als het financieel echter wel allemaal haalbaar is, zouden we verheugd zijn Kimi opnieuw als één van ons te presenteren.”

Lotus onderhandelt op dit moment nog met inversteringspartner Infinity Racing over de financiële steun die het Lotus kan bieden. Wellicht kan hieruit het geld vrijkomen waarmee Räikkönen voor een derde jaar op rij voor Lotus uit kan komen.