Red Bull-nieuwkomer Sergio Pérez maakt zijn reputatie al waar en zal volgens Helmut Marko sneller dan de Mexicaan zelf denkt gewend zijn aan Red Bull en de RB16B. “Ik denk dat hij vanaf de eerste race sterk zal zijn.”

Dat stelt Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport, waarin hij aanhaalt dat Pérez ‘voor zover ik heb gezien’ de snelste long run van iedereen afwerkte tijdens de wintertest. Een positief punt, uiteraard. “Pérez maakt zijn reputatie als ‘bandenfluisteraar’ en snelle coureur ook al volledig waar”, concludeert Marko tevreden.

Pérez zelf heeft aangegeven dat hij denkt vijf races nodig te hebben om aan Red Bull en de RB16B te wennen en op snelheid te zijn, maar Marko denkt dat dit misschien wat overdreven is. “Ik denk niet dat hij zo lang nodig heeft. Oké, misschien wat de kwalificatie betreft, maar ik denk dat hij wat het racen betreft gelijk vanaf de eerste Grand Prix sterk zal zijn.”

Lees ook: Marko: ‘Beste wintertest sinds oprichting van Red Bull, maar Mercedes favoriet’

De altijd uitgesproken Marko verklaarde onlangs ook al dat hij verwacht dat Red Bull zelf vliegend uit de startblokken komt. Het team heeft volgens de adviseur de ‘beste test’ uit haar bestaan achter de rug. De facto kopman Max Verstappen toonde zich eveneens tevreden en stapte na de driedaagse test in Bahrein ‘zonder grote vraagtekens’ op het vliegtuig terug naar huis.

Lees ook: Verstappen verlaat Bahrein zonder grote vraagtekens: ‘Tot nu toe is alles positief’