Helmut Marko, de motorsportadviseur van Red Bull Racing, vindt dat Daniel Ricciardo momenteel mogelijk de beste coureur is van het startveld, aangezien de Australiër in bloedvorm verkeert.

De laatste twee overwinningen gingen weliswaar naar Max Verstappen en Lewis Hamilton, maar ook Daniel Ricciardo liet in beide races zijn klasse zien. Een verkeerde bandenstrategie in Spanje en een slechte pitstop van het team in Monaco zorgden ervoor dat twee overwinningen door zijn vingers heen glipten.

”De zege in Monaco hebben wij hem ontnomen”, zegt Marko. “Ik heb Daniel verteld dat hij een ongelooflijk hoog niveau laat zien en momenteel mogelijk de beste coureur is van de grid. Hierdoor is een overwinning slechts een kwestie van tijd.”

De eerste kans op een overwinning is aankomend weekend bij de Grand Prix van Canada, de race waar Ricciardo in 2014 zijn allereerste overwinning boekte. Of hij dat dit jaar kan herhalen valt te betwijfelen, maar het is een goede test om te zien hoe snel de nieuwe Renault-motor nu echt is.