Volgens Marussia-baas Graeme Lowdon is het een goed teken dat de drie jongste Formule 1-teams nog altijd geen punten hebben gescoord: “Het geeft alleen maar aan hoe verschrikkelijk hoog het niveau is.”

In 2010 stonden Caterham, Marussia en HRT nieuw aan de start. Alledrie de teams zijn tot op de dag van vandaag puntloos gebleven. Volgens Graeme Lowdon, chief executive officer van Marussia, ligt daar een logische verklaring aan ten grondslag: “Het geeft aan hoe ontwikkeld de sport is.”

“Het zou een slecht teken zijn als een van de nieuwe teams direct al had gedomineerd”, vervolgt Lowdon. “De Formule 1 is het summum van de internationale autosportwereld. Ik denk dan ook niet dat het raar is dat we nog geen punten hebben gescoord.”

Lowdon denkt echter wel dat er gerichte maatregelen moeten komen tegen de hoge kosten in de Formule 1: “De kosten moeten omlaag en dat kan de show alleen maar verbeteren. Uiteindelijk zijn we daar allemaal bij gebaat.”

“Formule 1 wordt wereldwijd uitgezonden en toch ontvangen wij maar 1.2 procent van de winst. Dat kunnen we dus niet aan potentiële sponsors verkopen. Uiteindelijk stappen sponsors toch in om er zelf financieel op vooruit te gaan. Desondanks wisten we in ons eerste jaar enkele sponsors aan ons te binden. Ik ben er trots op dat de meesten daarvan nog steeds bij ons zijn.”