Het contract van Timo Glock bij Marussia is niet ontbonden omdat de Russen ontevreden zouden zijn over de Duitser. “Er moest iets gebeuren om onze toekomst voor de lange termijn zeker te stellen”, stelt teambaas John Booth, die op zoek is naar coureurs die geld meebrengen.

Glocks contract werd met wederzijdse instemming ontbonden, maar Booth deed het niet van harte. “Timo is een geweldige coureur en een geliefd lid van het team”, aldus de teambaas, die dankzij het mislopen van de tiende plaats in de slotrace luttele miljoenen euro’s misliep aan televisiegeld. Mede dat ligt waarschijnlijk ten grondslag aan het vertrek van Glock bij Marussia.

“De uitgangsgedachte van ons team is gebruikmaken van coureurs met ervaring en tegelijkertijd jong talent een kans bieden op het hoogste autosportniveau. Tot nu toe was dat altijd mogelijk. Onze industrie blijft echter uitdagingen voorgeschoteld krijgen en daarom moesten er stappen ondernomen worden om de toekomst voor de lange termijn zeker te stellen.”

Anders gezegd: Marussia heeft komend jaar twee coureurs met een zak geld nodig om te overleven. “Het blijven economisch zware tijden en het is voor iedereen een financieel lastige tijd. Dat geldt ook voor F1-teams. Wij willen Timo bedanken dat hij meewerkte toen we deze keuze moesten nemen: hij had immers nog een geldig contract. Bovendien heeft hij een belangrijk steentje bijgedragen aan dit team.”

Glock gaat nu niet achter de geraniums zitten. De Duitser test deze week voor BMW een DTM-auto in Valencia.