Timo Glock test deze week voor BMW een DTM-auto in Valencia. De Duitser is weer een vrij man nu zijn contract bij Marussia met wederzijdse instemming is ontbonden. Voor Glock is de DTM-test een weerzien met oude bekenden.

De test houdt echter niet in dat Glock ook daadwerkelijk races dit jaar in het DTM gaat rijden. “Wij bieden Timo graag de kans om de BMW M3 in Valencia te leren kennen”, zegt BMW’s motorsportdirecteur Jens Marquardt. “Timo etaleert, vooral in de Formule 1, al jaren zijn kwaliteiten. Het is mooi om te zien dat hij nu in zekere zin terugkeert naar BMW.”

In het verleden reed Glock in de Formule BMW en was hij ook testrijder voor BMW Sauber, dat van 2005 tot en met 2009 in de F1 actief was. Toen Glock voor Toyota reed, was Marquardt teammanager. Veel verandert er dus niet voor Glock, alleen het type auto waarmee hij rijdt.

“Ik bewaar goede herinneringen aan de periode dat ik voor BMW Motorsport actief was en heb erg veel zin in de test met de BMW M3 DTM-auto”, aldus de coureur die in 2004 voor Jordan in de F1 debuteerde. “Ik loop in Valencia waarschijnlijk veel oude bekenden tegen het lijf en daar kijk ik ook erg naar uit.”