Terwijl de testdagen in Jerez in volle gang zijn is Marussia net pas gearriveerd. Marussia’s nieuwste, de MR03, wordt waarschijnlijk donderdag pas aan het publiek getoond.

De bedoeling was dat de Brits-Russische renstal op dinsdag al haar bolide zou presenteren, maar door ‘een kleine technische storing’ werd de MR03 pas op dinsdagochtend vanuit de fabriek in Banbury, Engeland op vervoer richting Spanje gezet.

Inmiddels is de auto, rond half vier vanmiddag, gearriveerd in Jerez en opgevangen door de al aanwezige teamleden. Nu is het zaak voor Marussia om de auto rijklaar te krijgen voor donderdag, iets waar veel teams op de eerste testdag moeite mee hadden. Vooral de constructeurs met Renault-motoren – Red Bull, Caterham en Toro Rosso – kregen te maken met motorische defecten waardoor ze weinig rondes konden maken en, in het geval van Red Bull en Caterham, pas laat in de middag hun auto’s de baan op konden sturen. 

Hoeveel tijd Marussia nodig denkt te hebben om morgen de nieuwe auto renklaar te krijgen, en daarmee de auto te presenteren, is nog niet duidelijk.