Felipe Massa is erg optimistisch over de potentie van de Ferrari F138. De Braziliaan heeft een goed gevoel bij de auto en denkt dat hij, voor het eerst sinds Brazilie 2008, weer kan winnen. Met een vierde en een vijfde plaats bezet Massa momenteel vijfde plaats in het WK, voor teamgenoot Alonso.

“We zijn natuurlijk pas twee races onderweg”, vertelt Massa tegen de Ferrari-website. “Maar ik heb gewoon een heel goed gevoel. De auto is zo goed als we in de winter dachten. Het is alleen jammer dat we nog niet alles eruit hebben gehaald. In Australië hadden we kunnen winnen en ook in Maleisië waren we erg competitief. Dat is heel bemoedigend.”

“In China komen we met meer updates”, vervolgt Massa. “Alle geplande updates gaan mee en dat is natuurlijk goed. Ik hoop dat we het op de baan terugzien. Na het werk in de fabriek hadden we nog even tijd over om in de simulator te rijden. Dus ook de voorbereiding is prima.”

Technisch directeur Pat Fry beaamt de woorden van Massa. Ook hij ziet veel potentie in de auto, maar stelt tegelijk dat er ook nog een en ander moet gebeuren. “We hebben een prima racetempo, maar de kwalificatie kan nog wel wat beter. Dat is eigenlijk waar we het meest aan werken op de fabriek. Er is nog veel te winnen.”

“We moeten de auto sneller ontwikkelen dan de concurrentie”, maakt Fry duidelijk. “Dat moeten we het hele jaar volhouden. Sjanghai is weer een nieuwe ervaring voor alle teams. Het is weer een hele andere baan dan de vorige twee circuits. Na dit weekend wordt er een stuk meer duidelijk over hoe goed de auto is ten opzichte van de andere teams.”