Felipe Massa vindt dat Carlos Sainz een zwaardere straf had moeten krijgen, na de crash die hij veroorzaakte in Canada. De Braziliaan denkt dat een schorsing voor één race, zoals Romain Grosjean in 2012 ontving, een betere oplossing was geweest.

De Williams-coureur was in de Grand Prix van Canada het slachtoffer van een roekeloze actie van Carlos Sainz. Sainz verloor de macht over het stuur nadat hij Grosjean afsneed bij een inhaalmanoeuvre. Voor zijn actie kreeg Sainz een gridstraf van drie plaatsen voor de eerstvolgende race, de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Maar nu zegt Massa tegen Autosport dat hij dit een te milde straf vindt. “Toen ik de crash op beeld terug zag, was het duidelijk dat Sainz de oorzaak van alles was.” Massa zegt dat de crash vergelijkbaar was met het ongeluk dat Grosjean in 2012 in Spa veroorzaakte. Hiervoor ontving de Fransman toen een schorsing voor één race.

Crash Grosjean, Spa, 2012. ©Sutton Images

“Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar het was een flinke crash! Als er wel ernstige gevolgen waren geweest, was de straf veel zwaarder geweest en dat zou niet mogen”, zegt Massa bezwaard.

Sainz gaf na de race in een verklaring af dat hij Grosjean nooit heeft gezien in zijn spiegels. Maar Haas-teambaas Günther Steiner vond het een slap excuus van de Spanjaard.

Steiner vindt de strafmaat ook niet in verhouding staan met bijvoorbeeld de vijf plaatsen straf die Esteban Gutiérrez vorig jaar in België kreeg voor het hinderen van Pascal Wehrlein in de vrije trainingen. “Sainz komt hier goed weg, maar om te zeggen dat je hem twee keer achter elkaar niet in je spiegels ziet, dat kan niet. Dit soort gedrag wil je niet zien van een coureur, hij is beter dan dit en ik denk dat dit zijn reputatie schaadt.”