Als er geen langer verblijf bij Williams voor hem in zit, dan vertrekt Felipe Massa uit de Formule 1. “Ik ben nog met het team in gesprek om te zien of ze met me door willen of niet.”

Dat vertelt de Braziliaan, 36 inmiddels, in gesprek met Autosport. Gevraagd of het Williams of niets is voor 2018, antwoordt hij dat hij denkt van wel. “Tenzij er zich net zo’n situatie voordoet als vorig jaar, toen Nico Rosberg ineens met pensioen ging, maar daar ga ik niet vanuit.”

Loopt Massa straks voor de tweede keer weg uit de Formule 1?

Massa zelf had zijn pensioen destijds ook al aangekondigd, maar toen Valtteri Bottas door Rosbergs pensioen ineens van Williams naar Mercedes ging, kon Massa weer op een belletje van dat team rekenen. Zonder ook maar een Grand Prix te missen maakte hij zo zijn ‘comeback’.

Voor 2018 is Massa nog in gesprek met Williams, waar zijn teamgenoot Lance Stroll zeker nog een seizoen blijft. Massa zegt ook er nog over na te denken. “Want ik wil er zeker van zijn dat het een beter jaar kan worden”, zegt de coureur die meent dat Williams in de ontwikkelingsrace terrein heeft verloren op haar directe rivalen.

Massa zegt nog wel naar andere teams gekeken te hebben voor mogelijkheden voor 2018. “Maar het lijkt erop dat de teams die ik op het oog had qua coureurs iets anders in gedachten hadden.” Zo lijkt Williams Massa’s enige optie, al is hij niet de enige coureur die op het lijstje van het team uit Grove staat.

Volgens Autosport heeft Williams ook serieuze interesse in Robert Kubica, al zou het hem wel eerst met een 2014-auto willen laten testen. Reservecoureur Paul di Resta zou ook een optie zijn, nadat hij in Hongarije indruk maakte toen hij de zieke Massa verving.

De namen van Jolyon Palmer (Renault) en Sauber-coureur Marcus Ericsson werden eerder ook genoemd, maar zijn volgens de Britse publicatie van de lijst gestreept. Williams zou geen haast hebben met het maken van een keuze tussen Massa, Kubica en Di Resta.