*

Massa: ‘Sluit niet uit dat Leclerc eerder kampioen wordt dan Verstappen’

Laurens Stade

Laurens Stade

11 november 2019 11:45

Massa: ‘Sluit niet uit dat Leclerc eerder kampioen wordt dan Verstappen’
Motorsport Images

Oud-Formule 1-coureur Felipe Massa zegt dat hij niet zou uitsluiten dat Charles Leclerc eerder wereldkampioen wordt dan Max Verstappen. De Braziliaan is vol lof over de prestaties van de Monegask bij Ferrari en is met name onder de indruk van de mentale kracht van de 22-jarige Leclerc.

Felipe Massa, die in zijn acht jaren bij Ferrari elf zeges pakte, zegt dat hij enorm onder de indruk is van de manier waarop Leclerc zich in het team nestelt. De Braziliaan zegt dat de Monegask in zijn tweede jaar in de Formule 1 heeft laten zien dat hij alles in huis heeft om snel wereldkampioen te worden.

”Hij is een erg getalenteerde jongen, maar wat mij vooral opvalt is zijn mentale kracht en zijn vermogen om met druk om te gaan”, zegt Massa in gesprek met Motorsport.com. ”Ik weet niet of hij sneller of langzamer is dan Verstappen, maar het feit dat hij zeven polepositions heeft gepakt in zijn eerste jaar bij Ferrari zegt veel. Hij heeft een aantal fouten gemaakt, maar ik denk dat we allemaal rekening moeten houden met zijn nog gelimiteerde ervaring in de Formule 1 en het feit dat dit zijn eerste jaar bij een topteam was. Hij is een toekomstig kampioen en ik denk dat we daar niet lang op hoeven te wachten. Ik sluit niet uit dat hij eerder kampioen zal worden dan Verstappen”, aldus de Braziliaan.

Massa zegt dat de druk die komt kijken bij het rijden voor Ferrari makkelijk onderschat kan worden. De prestaties van Leclerc zijn volgens de oud-Formule 1-coureur des te imposanter. ”Je moet er klaar voor zijn op allerlei vlakken. Je moet leren omgaan met de druk van de media, de fans en de druk die je op jezelf legt als je je realiseert dat je voor Ferrari rijdt. Het is niet gemakkelijk. Charles heeft dat perfect aangepakt. Hij is een goede kerel en is slimmer dan men denkt”, aldus Massa.

Lees ook: Hamilton klaar voor strijd met ‘jonkies’ Verstappen en Leclerc: ‘Ik pas me aan’

Foto: Motorsport Images