Felipe Massa wil graag in de Formule 1 verder, maar mocht hij geen nieuw contract krijgen, staat hij open voor een overstap naar de Formule E. Zijn contract bij Williams loopt aan het eind van het seizoen af. 

Massa keerde vorig jaar na zijn aangekondigde pensioen toch terug in de Formule 1, door de transfer van Valtteri Bottas naar Mercedes. Williams had grote behoefte aan een ervaren coureur naast rookie Lance Stroll. Massa’s pensioenplannen werden op de lange baan gezet. Nu denkt Massa opnieuw na over het leven na Formule 1.

Een carrière in de Formule E ziet Massa wel zitten. “Ik weet niet voor wanneer, maar de Formule E trekt me wel”, zegt hij tegen Autosport. Voordat hij zijn contract bij Williams verlengde eind 2016, was Massa al in gesprek met Jaguar. “Ik heb bij Jaguar getest, omdat ik graag de Formule E-auto wilde zien en voelen.”

“Wanneer ik besluit om met de Formule 1 te stoppen zou ik graag over willen stappen naar de Formule E. De twee klasses zijn absoluut niet te vergelijken, het is compleet anders. Maar de competitie blijft”, legt Massa uit.

De Braziliaan gaf eerder dit jaar aan zich goed te voelen in de nieuwe Formule 1-auto en zegt de smaak weer te pakken hebben. Toch is het de vraag of zijn contract bij Williams met nog een jaar verlengd wordt voor 2018. “Ik moet al mijn opties goed bekijken en mezelf afvragen waar ik gelukkig van wordt.”

“Ik voel me op dit moment nog erg competitief. Het werkt erg motiverend om goede resultaten neer te zetten, ik wil niet in de achterhoede meerijden. Dat speelt een belangrijke rol in de beslissing die mij te wachten staat.”