Dietrich Mateschitz zal voor de terugkeer van de Oostenrijkse Grand Prix ook zelf in de buidel moeten tasten. De Red Bull-eigenaar heeft het er echter graag voor over.

“De Grote Prijs van Oostenrijk is een prachtig evenement”, aldus Mateschitz zelf. “In het verleden kwam het Formule 1-circus hier al graag en ik denk dat wij een Grand Prix kunnen organiseren met een bepaalde charme die we niet op alle locaties zien.”

Winstgevend zal het project voor Red Bull niet gaan worden. Dat weet Mateschitz zelf ook: “Met de kaartverkoop kunnen we een groot deel van de kosten van het evenement terugverdienen, maar ik sta persoonlijk garant voor bijvoorbeeld de promotionele kosten van het evenement. Winst zullen we er niet op maken, maar dat is ook nooit onze intentie geweest. We wilden de Grand Prix van Oostenrijk terugbrengen op de kalender en dat is gelukt. Onze recente successen in de sport hebben daar ongetwijfeld voor een deel aan bijgedragen.”

Mateschitz onthulde dat zijn bedrijf alle lange tijd probeerde om de Formule 1 naar de voormalig A1 Ring terug te brengen. “Dat was al het plan sinds de heropening van het circuit twee jaar geleden. Sindsdien zijn er dan ook op dagelijkse basis gesprekken gevoerd. Vorig jaar leek alles de goede kant op te gaan en nu is alles gelukkig rond.”

Dietrich Mateschitz verwacht voor de race 60.000 mensen te kunnen verwelkomen op de omloop. Daar moet de lokale overheid nog wel toestemming voor geven. Op dit moment schrijft het beleid namelijk voor dat een evenement niet meer dan 40.000 bezoekers mag toelaten. De faciliteiten op en rond de Red Bull Ring zullen nog eens nader onder de loep worden gelegd en waar nodig worden verbeterd.