Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft toegegeven dat Kimi Räikkönen ‘een kandidaat’ zou zijn voor een Red Bull-zitje, mits deze vrij zou komen. De uitspraak is opvallend aangezien Red Bull alle speculaties rond het vertrek van Mark Webber de kop in heeft gedrukt.

“Räikkönen is altijd kandidaat”, vertelt Mateschitz. “Hij is altijd snel, een echte topcoureur.” De Oostenrijker heeft al eerder laten blijken een zwak voor de Finse coureur te hebben, toen hij hem sponsorde in zijn rally-avontuur in 2010 en 2011.

Mateschitz is echter wel vaak degene die Webber beschermd. Toch zinspeelt hij niet op een vertrek van de Australiër. “Alles ligt nog open. Echt waar. Webber bepaalt zelf wanneer hij met pensioen gaat of het team verlaat. Hij kan ook in 2014 nog voor het team rijden, want hij is altijd goed genoeg geweest. Hij is zeker nog welkom.”

“We hebben ook nog twee jonge coureurs die het over kunnen nemen”, vervolgt de Oostenrijkse miljardair. “Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne zijn uiteraard ook nog in de race om het zitje. Zo zie je maar, iedereen kan het nog worden.”

Saillant detail is overigens dat Webber, volgens de Duitse krant Bild al in gesprek is met Porsche over een zitje bij een nieuw prototypeteam voor de Le Mans-series. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.