Williams heeft een moeilijke eerste dag achter de rug in Duitsland. Rubens Barrichello en Pastor Maldonado kwamen in beide trainingen niet verder dan de tweede helft van het middenveld.

Barrichello was de snelste van de twee Williams-rijders en zette in beide sessies een veertiende tijd neer. Teamgenoot Maldonado bleef in de ochtend steken op plaats achttien en klom vervolgens na de lunch met één plaatsje op naar een nog altijd teleurstellende zeventiende stek.

Geen reden voor tevredenheid aldus, zo bevestigt Barrichello: “We zijn hier niet zo competitief als we vooraf hadden verwacht. Ik hoop dat het morgen en zondag beter gaat, maar ook het wisselvallige weer kan dit verder nog een interessant weekend voor ons maken.”

Barrichello’s teammakker Maldonado is ook niet bepaald gelukkig. “We hadden wat problemen met de auto en het voelde ook niet prettig aan om ermee te rijden”, verhaalt hij.

De Venezolaan geeft verder aan dat hij wel hoopt op verbetering, maar dat eigenlijk tegen beter weten in is: “Ik denk dat we een moeilijk weekend voor de boeg hebben, al hoop ik natuurlijk dat het de komende dagen beter gaat.”

Ook scheidend technisch directeur Sam Michael erkent dat er nog wel wat werk ligt voor de technische mannen en vrouwen van het team van Williams. “We hebben een nieuwe voor- en achtervleugel en een nieuwe ophanging uitgeprobeerd, maar moeten daar nog wat werk aan doen en zijn er bovendien nog niet uit of we deze componenten ook tijdens de race gaan gebruiken.”