Wie is er nou de beste coureur aller tijden? Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is stellig: Max Verstappen. De Nederlander won afgelopen zondag op het circuit van Suzuka zijn 48e Grand Prix.

Verstappen kent het beste seizoen uit zijn carrière. Met nu al dertien overwinningen dit seizoen stevent Verstappen af op zijn derde wereldtitel op rij. Momenteel heeft hij 400 punten in het kampioenschap, 177 punten meer dan teamgenoot Sergio Pérez. De kans dat hij zijn titel veiligstelt in Qatar is heel groot.

Ook Ecclestone, inmiddels 92 jaar oud, ziet het enorme succes van Verstappen: “Max is de beste coureur ooit, geen twijfel. Vroeger had ik Alain Prost gezegd, maar nu zeg ik Max. Hij is de beste in alles uit de auto halen.”

Vergelijking met Hamilton

De Engelsman maakt in de Daily Mail ook de vergelijking tussen Verstappen en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. “Lewis is natuurlijk een super-super talent. Hij begrijpt mensen en haalt het beste in ze naar boven, terwijl Max juist het beste uit de auto haalt. Lewis is compleet anders dan Max. Wanneer Lewis stopt met racen, kan hij een ander wereldje in rollen: entertainment of iets in die hoek. Voor Max is dit niet aan de orde.”

Als Ecclestone een eigen team had, had hij wel geweten wie hij in de auto had gezet. “Ik zou gaan voor dat Australische jochie (Oscar Piastri, red.) Hij is erg goed, maar Max is de beste die ik ooit gezien heb.”

Lees hier alles over de GP van Qatar 2023: nieuws, historie, tijdschema en meer!