Max Verstappen kende niet de meest voorspoedige dag in China. De Nederlander was niet gelukkig met de balans van zijn Toro Rosso, al ging het wel steeds beter.

“Eerlijk gezegd was het een lastige dag”, blikt Verstappen terug op zijn vrijdag in Sjanghai. “Ik was niet erg tevreden over de balans van de auto in de eerste training, dus hebben we het geprobeerd te verbeteren voor de tweede training. Dat is gelukt, maar we moeten nog meer snelheid zien te vinden.” 

Verstappen eindigde de eerste training op de twaalfde plaats, vier tienden achter teamgenoot Carlos Sainz jr. ’s Middags bleef hij de Spanjaard wel voor, maar bleef hij op de veertiende plek steken. “Maar op het moment dat wij voor een snelle ronde de baan op gingen, werd de rode vlag gezwaaid”, verklaart Verstappen. “Desalniettemin is er ruimte voor verbetering en kunnen we het morgen hopelijk beter doen.” 

Hoewel de auto dus nog niet optimaal is, heeft Verstappen zich wel weer vermaakt op de baan. “Het is een leuk circuit. Technisch en uitdagend, maar daar hou ik wel van.” Ook Sainz noemt het Shanghai International Circuit een leuke baan. “Het is anders dan andere circuits”, zegt hij. “De eerste training stond in het teken van de baan leren kennen, maar ik voelde me al snel op mijn gemak.”

“In de tweede sessie hebben we ons meer op lange runs gericht”, vervolgt Sainz. “En helaas werd onze snelle run onderbroken door de rode vlag. Het veld zit dicht bij elkaar, dus het belooft een mooi strijd te gaan worden dit weekend. We zijn er klaar voor.”