Lando Norris zal de komende twee Grands Prix op zijn hoede moeten zijn. Het strafpunt dat hij kreeg voor het incident met Sergio Pérez tijdens de GP van Oostenrijk bracht de Brit tot op een punt van een schorsing van één race, al heeft hij ondertussen ook weer wat marge. Toch heeft McLaren-teambaas Andreas Seidl al nagedacht over een mogelijke invaller.

Bij de herstart tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk, waarin hij uiteindelijk als derde over de de meet komt, vecht Lando Norris met Sergio Pérez voor de tweede plaats. In bocht 4 dwingt de Brit de Mexicaan door het grind, een manoeuvre dat hem een tijdstraf en strafpunt op zijn racelicentie oplevert.

Lees ook: Seidl erg tevreden met podium voor Norris, maar ‘P2 was mogelijk’: ‘Ik ben het niet eens met de straf’

Het strafpunt in Oostenrijk bracht Norris’ totaal op tien, waar twaalf punten een race schorsing betekent. Dit weekend vervielen, gelukkig voor Norris en McLaren, twee punten die hij exact een jaar geleden kreeg. Hoewel de 21-jarige Brit dus weer wat marge heeft, is men er bij McLaren niet gerust op.

“We zijn er niet helemaal gerust op. We lopen een fundamenteel risico”, vertelt Andreas aan het Duitse RTL. Gelukkig heeft zijn team McLaren reservecoureurs indien ze die nodig zouden hebben. “We hebben een overeenkomst met Mercedes wat betreft reservecoureurs”, legt de McLaren-teambaas uit.

Door die overeeneenkomst zijn er drie mogelijke invallers voor McLaren: Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries en Nico Hülkenberg. Vandoorne zou ‘de eerste keuze’ zijn van teambaas Seidl. Niet onbegrijpelijk, de Belg heeft namelijk een verleden bij McLaren.

Lees ook: ‘Hülkenberg en Kvyat staan op lijstje van Williams als Russell vertrekt’