*

‘McLaren met mogelijke Indycar-partners om de tafel’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 juni 2018 14:49

‘McLaren met mogelijke Indycar-partners om de tafel’
Sutton Images

McLaren treedt dit weekend, als de Indycar Series een double header afwerkt in Detroit, in gesprek met mogelijke partners om vanaf 2019 een Indycar-team mee te runnen.

Dat bericht Racer, met McLaren-topman Zak Brown die tegenover de Amerikaanse publicatie bevestigt dat hij en adviseur Gil de Ferran samen met een aantal andere McLaren-vertegenwoordigers een reeks meetings op de agenda hebben staan voor het Indycar-weekend in Detroit. Het zou de tweede reeks meetings zijn, nadat McLaren medio mei al met een aantal teams zou hebben gesproken.

Gaan we Alonso terugzien in een Indycar als McLaren de stap zet?

Volgens Racer staat Andretti Autosport met stip bovenaan waar het kandidaatteams betreft voor McLaren om mee samen te werken. Toen Fernando Alonso in 2017 aan de Indy 500 meedeed, was dat met een door Andretti en McLaren gerunde bolide. Destijds werd dat mede mogelijk gemaakt door motorleverancier Honda, maar hoewel Andretti nog met de Japanners werkt, doet McLaren dat niet meer.

Of McLarens breuk met Honda de Indycar-plannen beïnvloedt, is afwachten. Het team van Rahal Letterman Lanigan, dat ook met Honda’s rijdt, zou echter ook een gesprekspartner van McLaren zijn (geweest), al vertelt eigenaar Bobby Rahal Racer dat Andretti Autosport volgens hem op pole staat.

Volgens McLaren-CEO Brown hoeft er dit weekend overigens zeker nog geen beslissing te worden verwacht en heeft het team daar ook geen harde deadline voor. Behalve dat McLaren voor 2019 over een full-time Indycar-project nadenkt, naast haar Formule 1-activiteiten, zou het op de langere termijn ook een toekomst in de endurance-racerij overwegen.

Alonso in de McLaren Andretti Autosport Dallara-Honda.