De onzekerheid over het coureursduo van McLaren voor volgend seizoen duurt inmiddels al een flink aantal weken, maar het einde lijkt in zicht. Nog deze week neemt het team een definitief besluit, meldt Sky Sports News.

Dat Fernando Alonso de renstal uit Woking volgend jaar komt versterken, lijkt zo goed als zeker. De keus die McLaren dus moet maken, is die wat betreft zijn teamgenoot. Eén van de twee huidige rijders – routinier Jenson Button of de jonge Kevin Magnussen – moeten het veld ruimen. Nu lijkt het er volgens Sky Sports sterk op dat er bij een bestuursvergadering aanstaande donderdag knopen doorgehakt gaan worden.

Het Britse nieuwsstation zit waarschijnlijk in de goede richting, want McLaren-CEO Ron Dennis liet zich in Abu Dhabi al iets over de vergadering ontvallen: “Wat de beslissing ook wordt, we zullen hem pas nemen tijdens de board meeting.”

Dennis is niet de enige die over de rijderskeuze gaat, meldde hij toen ook. “Elk besluit moet eerst worden goedgekeurd door de aandeelhouders en de directie. Daarnaast ben ik er zelf ook nog niet uit”, klonk het. Om er vervolgens nog even een dubbelzinnig statement aan toe te voegen: “We zijn logischerwijs op zoek naar twee coureurs. En de keuze hoeft niet per se tussen Kevin en Jenson te gaan.”

Hamilton over Alonso

Ondertussen heeft pas gekroond wereldkampioen Lewis Hamilton laten weten wat hij denkt van Alonso’s (vermoedelijk) spoedig aangekondigde terugkeer bij McLaren. “Hij heeft al ervaring met Ron, dus het zal nu wel niet zo’n lastige situatie worden als de vorige keer”, antwoordt Hamilton op de vraag of Alonso – anders dan in 2007 – volgend jaar wel met Dennis door één deur zal kunnen.

“Fernando is in loop van de jaren enorm gegroeid, zowel als coureur als qua volwassenheid”, gaat Hamilton verder. “Het is een aparte beslissing van het team, maar ik wens Fernando het allerbeste toe. Het wordt voor hen allemaal een heel nieuwe ervaring.”