Er is maar één team dat de dominantie van Mercedes kan doorbreken en dat is McLaren. Daar is McLaren-topman Ron Dennis heilig van overtuigd.

“Ik geloof oprecht dat wij na Mercedes de volgende wereldkampioenen zullen zijn en wij Mercedes zullen verslaan voor andere teams daar in slagen”, verklaart McLaren-ceo Ron Dennis ten overstaan van de BBC.

Dennis: ‘Geen zorgen om sponsorsituatie McLaren’

Dennis gelooft dat McLaren in 2017 al races kan winnen.

Makkelijk wordt dat niet, zo erkent Dennis: “Maar ik heb alle vertrouwen in de vaardigheden van onze technische mensen en die van Honda”, zegt hij, verwijzend naar McLarens motorpartner.

Vooralsnog verloopt de hereniging met Honda niet probleemloos en heeft deze na 24 Grands Prix pas 39 punten – en nog geen podiumplekken – opgeleverd. Dennis verwacht echter dat het in 2017 wel eens anders kan zijn.

“De reglementswijzigingen zouden het speelveld een stuk meer gelijk moeten trekken en er rest Honda daarbij voor 2017 tevens genoeg tijd om in te lopen op de andere motorleveranciers”, redeneert Dennis.

“Ik denk dan ook dat 2017 een goede kans voor ons is. Ik denk dat we volgend seizoen races kunnen winnen, al durf ik niet te zeggen of we dan gelijk al een titel kunnen pakken.”

“Het wordt sowieso voor elk team een flinke uitdaging om Mercedes te verslaan, maar ik ben er echt van overtuigd dat het ons zal lukken voor andere teams daar in slagen”, herhaalt Dennis tot slot.