*

Meer vermogen voor teams met Renault-motoren

Daan de Geus

Daan de Geus

13 april 2018 16:02

Meer vermogen voor teams met Renault-motoren
Sutton Images

Renault, Red Bull en McLaren mogen het vermogen van hun Renault-(klanten)motoren opschroeven. De Franse V6 blijkt hiervoor betrouwbaar genoeg.

Fabrikant Renault is daar na twee Grands Prix althans van overtuigd. “We doen dus wat we al zeiden dat we zouden doen”, vertelt Renaults managing director Cyril Abiteboul aan Autosport, verwijzend naar zijn uitspraken van afgelopen winter dat Renault performance begin 2018 in zou ruilen voor betrouwbaarheid.

Renaults Abiteboul en Red Bull-teambaas Christian Horner.

“We wilden eerst zeker zijn dat het goed zat qua betrouwbaarheid, en dat zijn we inmiddels”, haalt Abiteboul aan. Volgens de Fransman vormt de uitvalbeurt van Red Bulls Daniel Ricciardo in Bahrein het enige vraagteken. “We doen daar nog onderzoek naar. We weten nog niet of het door het chassis of de motor werd veroorzaakt.”

Buiten kijf staat wel dat het een elektrisch probleem was, dat “impact had op het energieopslagsysteem”. Voor Ricciardo betekende dit een wissel van enkele motoronderdelen, maar voor Renault is het dus geen reden het vrijgeven van meer performance tegen te houden. “Ricciardo’s probleem daargelaten, ziet het er prima uit wat de verbrandingsmotor en het ERS betreft.”