Nigel Melker is de GP3 Series uitstekend begonnen. Hij won de openingsrace en voegde daar een fraaie derde plaats aan toe.

Melker greep direct bij de start van de eerste race de macht. De RSC Mücke-coureur verschalkte polesitter Tom Dillman en meldde zich aan de staart van raceleider Andrea Caldarelli. Met een indrukwekkende inhaalactie buitenom in bocht 12 pakte hij de koppositie van de Italiaan over en die zou hij niet meer afgeven.

Voor de grid van de tweede race wordt de topacht uit race 1 omgedraaid, dus moest Melker vanaf de achtste plek van start gaan. Hij kwam goed weg, maar werd al snel afgeblokt en moest genoegen nemen met de zevende plaats aan het eind van de openingsronde.

Melker bewees dat buitenom inhalen in bocht 12 geen toevalstreffer maar een specialiteit was. Op deze manier won hij drie posities. Vervolgens raapte hij ook de teruggevallen Antonio Felix da Costa op en mocht hij voor de tweede maal dit weekend naar het podium.

Met zijn zege en derde plaats gaat Melker na de openingsronde aan de leiding van het kampioenschap. De volgende races zijn over twee weken in Barcelona.