Nigel Melker heeft op de eerste ochtend van de collectieve GP2-test in Barcelona een gedeelde vierde tijd genoteerd. De Nederlander was zes tienden sneller dan teamgenoot Brandon Hartley.

Melker komt de eerste testdag in actie namens Ocean Racing. Het team van voormalig Formule 1-coureur Tiago Monteiro staat niet bekend als een van de topteams in de GP2. Melker hoefde echter alleen de ervaren GP2-coureurs Marcus Ericsson, Dani Clos en Esteban Guttierez voor zich te dulden en was exact even snel als Kevin Ceccon.

“Ik was wel weer lekker bezig”, zegt Melker tegenover RaceXpress.nl. “Na het eerste setje nieuwe banden lag ik de hele tijd derde. Dat gaf tevreden gezichten, ook bij het team van Ocean. Er stonden een aantal ervaren gasten voor mij, maar ook achter mij en het is voor mij toch de eerste keer op Barcelona met zo’n GP2.”

“Toen iedereen het tweede setje gebruikte zag het er weer goed uit”, vervolgt Melker. “In mijn eerste pushlap moest ik de banden nog opwarmen, maar in mijn snelle tweede rondje was ik snel onderweg, tot de laatste sector, toen namen de banden af. We hadden al wat veranderd aan de afstelling en moeten voor de middag nog wat zien te vinden in de set-up.”