Nigel Melker heeft een goede indruk gemaakt tijdens zijn eerste kennismaking met de GP2 Series. Tijdens een collectieve tweedaagse testsessie op het Spaanse circuit Jerez de la Frontera kwam de rijder uit Barendrecht in actie voor het team van Arden

De eerste testdag verliep niet geheel vlekkeloos: “Het was een jammer dat we in de ochtendsessie wat problemen hadden, anders had er zeker meer ingezeten”, blikt Melker terug. “Tijdens het remmen trok de auto naar links. Tijdens de lunchpauze heeft het team alles hersteld maar in de middag was de baan langzamer. Toch verbeterde ik mijn eigen tijd. Ik denk dat ik zonder die problemen nog een stuk verder naar voren had kunnen staan. Maar over de middag ben ik tevreden, ik denk dat het zeker een goede sessie was.”

De 20-jarige coureur liet op de ochtend van de tweede dag direct zien veel geleerd te hebben, met een derde tijd als resultaat. “Ik reed eerst op een setje gebruikte banden en daarna op een setje nieuwe. Ik maakte in mijn eerste stint nog een foutje, maar wist vanaf dat moment wat ik anders moest doen. Toen ik binnen kwam zei ik: ‘Doe maar een setje nieuw, want ik weet wat ik fout doe’. Ik had ervan geleerd en in de volgende run viel alles samen. Ik was direct zeven tienden sneller. Dat resulteerde in de derde snelste tijd, waarmee ik sneller was dan ervaren jongens als Sam Bird en Jules Bianchi. Ik ben tevreden en het team was onder de indruk.”

Op basis van de ervaringen van de eerste dag, waarbij in de middag de tijden van de ochtendsessie bij lange na niet werden gehaald, werd door het team besloten lange runs te gaan rijden zodat Melker kon leren hoe hij de GP2-bolide het beste kon afstellen. Op oud rubber reed Melker dertig ronden, waarin hij veel waardevolle data vergaarde.

Melker wil in 2012 graag GP2 rijden, en is naast Arden ook in gesprek met DAMS, Barwa Addax en Racing Engineering.