Nigel Melker heeft tijdens de tweedaagse testsessie van de World Series by Renault veel bijgeleerd. De Nederlander die uitkomt voor het Franse Tech1 Racing reed goede rondetijden op het natte circuit Paul Ricard.

“Ik ging de eerste dag op een natte baan direct hard”, vertelt Melker. “Toen de baan opdroogde hadden we wat meer problemen, maar daar hebben we op het eind van de tweede dag hard aan gewerkt.”

Op de eerste testdag kon Melker weinig ronden rijden vanwege een mechanisch probleem. Tijdens de eerste testsessie op Motorland Aragon ging ook al een dag verloren vanwege sneeuwval. “Het was heel zonde dat we daar weinig konden rijden”, vervolgt Melker. “De middagsessie van dag twee stond daarom nu in het teken het maken van veel kilometers. Ik reed toen ook voor het eerst onder goede omstandigheden op slicks. Dat was zeer leerzaam.”

Door de mechanische problemen heeft het team van Melker nu een kleine achterstand op de concurrentie. De Nederlander heeft er echter alle vertrouwen in dat het ‘goed gaat komen.’ “We hebben nog een tweedaagse test op het programma in Barcelona voor het seizoen begint. We moeten ons concentreren op ons eigen testprogramma en veel kilometers maken. Daarna kunnen we echt kijken waar we staan.”