Na tijdens de eerste GP2-test een goede indruk te hebben achtergelaten bij Arden, hoopt Nigel Melker dat volgende week opnieuw te doen bij iSport.

Op 19 en 20 oktober staat de tweede collectieve GP2-test op het programma op het Circuit de Catalunya bij Barcelona. Melker staat ingedeeld voor de tweede testdag bij iSport International, het team van Paul Jackson dat afgelopen seizoen als vijfde eindigde in het teamklassement. 

De 20-jarige Barendrechter, die dit jaar derde werd in de GP3, heeft zijn zinnen gezet op een stoeltje in de GP2 voor 2012. Tijdens de eerste test kwam hij in actie voor Arden en sloot hij de tweede dag als tiende snelste af. Tijdens de eerste sessie van de tweede dag hoefde hij zelfs maar twee coureurs voor zich te dulden.

“In Jerez was alles nog nieuw”, vertelt Melker. “Ik weet nu waar ik op moet letten als ik in de auto zit. Ook de rijstijl in de GP2 is bijvoorbeeld anders dan in de Formule 3. Nu weet ik welke stijl ik moet hanteren dus het zal eenvoudiger zijn om direct op snelheid te zijn. De GP2 ligt me gewoon beter, deze auto’s hebben meer power. Bovendien is het Circuit de Catalunya een mooie baan waar ik altijd erg snel ben geweest.”