Hij heeft nog een stijve nek en is nog een beetje beurs, maar verder gaat alles prima met Nigel Melker. De GP2-coureur stapt daarom dit weekend gewoon weer in zijn auto.

De coureur uit Rotterdam vloog in de tweede ronde van de eerste GP2-race op Spa-Francorchamps hard uit Eau Rouge. Vervolgens crashte hij frontaal in de bandenstapels. De auto is compleet afgeschreven, maar Melker niet. In Monza is hij gewoon weer van de partij, maar rijdt hij wel met een compleet nieuwe auto.

“Het gaat goed met me”, vertelt de Ocean-coureur in een persbericht. “Ik train hard, waardoor je dit soort klappers kunt incas­seren. Ik ben fit dus ik herstel snel. Mijn nek is stijf en ik heb nog wat last van mijn rug en ribben maar dat gaat de goede kant op.”

Hij weet inmiddels hoe de crash tot stand kwam. “De crash heeft te maken gehad met ‘bottomen’. Al toen ik naar de grid reed raakte de auto enorm vaak het asfalt, dat klopte niet. Normaal is dat het teken dat de auto te laag stond afgesteld. In Eau Rouge is dat bottomen normaal maar toen ik er de eerste keer volgas doorheen ging schoot de auto aan de achterkant weg.”

“Ik kon nog voorkomen dat ik spinde al kwam ik op het vuil en was de grip weg. En tja, toen was het een enorme klap”, aldus Melker. “Ik heb het al achter me gelaten, ik kijk nu vooruit naar Monza. De klap was destructief want zowel de monoco­que, de motor als de versnellingsbak konden in de prullenbak. Er komt dus een compleet nieuwe auto. Het team is hard aan het werk om deze op te bouwen dus ik ga er van uit dat het lukt.”

“In Monza gaat mijn autosportmissie verder met als doel: races naar me toetrekken. Graag wil ik iedereen bedanken voor de steun en leuke berichten die ik heb ontvangen toen ik in het ziekenhuis lag. Vanuit Luik heb ik op zondag tijdens de live-uitzending van de tweede GP2-race contact gehad met RTL7 en heb ik vanuit het ziekenhuis verteld wat er gebeurd was.”