Nigel Melker rijdt volgend jaar in de GP2 voor het team van Ocean Racing. Dat hebben de coureur uit Barendrecht en de renstal vandaag bekend gemaakt.

 

Melker, die dit jaar als vierde eindigde in de Formule 3 Euroseries en als derde in de GP3, waarna hij aankondigde zijn kaarten voor volgend seizoen op de GP2 te willen zetten.

 

Na afloop van het GP2-seizoen testte Melker met dat doel voor ogen voor de GP2-formaties van Arden, iSport en ook Ocean Racing, waarna hij aan de – niet voor het kampioenschap meetellende – race in Abu Dhabi meedeed voor het team van DAMS.

 

Uiteindelijk is zijn keuze dus op Ocean Racing gevallen, het uit Portugal afkomstige team van ex Formule 1-coureur Tiago Monteiro. Melker is blij dat de kogel door de kerk is, zo laat hij op zijn eigen website optekenen: “Nu kan ik me volledig gaan focussen op komend seizoen”, zegt hij. “Ik moet nog wel veel ervaring opdoen in de GP2, maar het is een klasse waarin ik echt kan gaan racen.”

 

Op de website van Ocean Racing laat Melker verder weten teambaas Monteiro dankbaar te zijn voor de kans die deze hem geeft: “Ik waardeer het erg dat ze vertrouwen hebben in mijn kwaliteiten en ga mijn uiterste best doen. Ik ben er erg blij mee dat ik bij dit team aan de slag kan. Ocean Racing heeft ambitieuze doelstellingen voor 2012 en ik denk dat ik kan helpen om die te realiseren.”