Nigel Melker heeft ook een stoeltje gevonden voor de eerste dag van de collectieve GP2-test in Barcelona. Hij rijdt dan voor Ocean Racing Technology, het team van voormalig Formule 1-coureur Tiago Monteiro.

Eerder was al bekend dat Melker op de tweede dag van de test in actie zal komen voor iSport. Tijdens de vorige GP2-test in Jerez liet de coureur uit Barendrecht een goede indruk achter bij Arden International, met onder meer een derde tijd in de ochtendsessie op de slotdag.

Melker is blij dat hij nu nog meer tijd krijgt om aan de GP2 te winnen. “Vorige maand heb ik waardevolle ervaring op gedaan en aan het einde van de dag was het eenvoudiger om mezelf aan te passen aan de krachtige bolide”, verklaart de nummer drie uit de GP3 Series.

“Het grootste verschil is het in stand houden van de banden maar dat is een kwestie van tijd. Het team is zeer professioneel en ik weet dat ik op hun expertise kan vertrouwen. Ik heb hard getraind om fysiek klaar te zijn voor deze tweedaagse test.”

Teambaas Monteiro voegt toe: “Ocean is enorm trots Nigel in ons team te mogen verwelkomen voor deze test. Ik heb in de GP3 en tijdens afgelopen test gezien waartoe hij in staat is. Ik ben zeer nieuwsgierig hoe hij in onze bolide gaat presteren! Hij is een groot talent en dat is exact wat ik zoek voor komend jaar. We zullen alle details van zijn werk gaan analyseren maar ik weet zeker dat hij het geweldig zal doen.”