Nigel Melker houdt twee zesde plaatsen over aan het tweede raceweekend van de Formule Renault 3.5. Op Motorland Aragon knokte hij zich in beide races sterk naar voren.

Voor aanvang van het raceweekend kregen de teams de kans om uitgebreid op het Spaanse circuit te testen. Eigenlijk zou men voor aanvang van het seizoen al testen op Aragon, maar sneeuwval verhinderde dat destijds. Nigel Melker zegt de nieuw gegeven kans goed te hebben benut en veel te hebben geleerd over de voor hem nog redelijk nieuwe auto.

“We hebben zowel in natte als droge omstandigheden veel geleerd over de auto. Onze goede snelheid tijdens de kwalicatie bewees dat ook. Helaas kwam een rode vlag ons niet goed uit en kwamen we niet verder dan de zestiende tijd.”

Mede dankzij een goede start en een sterke eerste ronde reed Melker tijdens de eerste race naar een knappe zesde plaats. Een dag later zou hij dat vanaf de veertiende startplaats nog een dunnetjes over doen.

In tegenstelling tot de race op zaterdag, waren de omstandigheden op zondag erbarmelijk te noemen. Zowel tijdens de kwalificatie ’s ochtends als later in de race kwam de regen met bakken uit de hemel. De race begon dan ook vanachter de safetycar. Toen het veld werd losgelaten liet Melker mooie inhaalacties zien, met als hoogtepunt zijn actie buitenom bij Antonio Felix da Costa in de laatste ronde. “Het team ging helemaal uit hun dak, dat was echt gaaf!”, aldus Melker.

De twee races werden gewonnen door McLaren protegé Kevin Magnussen en Carlos Huertas. De volgende ronde vind plaats in het voorprogramma van de Formule 1. Op 25 en 26 mei worden de jonge talenten losgelaten in Monaco.