Nigel Melker staat komend weekend in Singapore gewoon aan de start tijdens het laatste weekend van het GP2-kampioenschap. De Nederlander is nagenoeg hersteld van een rugblessure die hij opliep in Spa-Francorchamps.

In Monza was Melker ook van de partij, maar daar ondervond hij de gevolgen van zijn klapper op Spa. Tijdens de trainingen en de kwalificatie had hij last van zijn rug, de hoofdrace ging mede dankzij een dosis pijnstillers goed, maar in de sprintrace kreeg Melkers rug door een aanrijding met een concurrent een nieuwe klap te verduren.

Na afloop van de sprintrace op Monza had Melker veel pijn,  wat hem deed besluiten een gastoptreden in de Renault World Series, gepland voor afgelopen weekend, af te zeggen. “Ik ben blij dat ik dit weekend niet gereden heb in Boedapest”, vertelt Melker. “Met de World Series-race in Silverstone van eind augustus en de twee GP2-weekends op Spa en Monza was het sowieso al een zware maand, maar om goed te kunnen herstellen had ik echt even een week de tijd nodig.”

Direct na Monza ging Melker naar de huisarts, die geen spierscheuringen constateerde. “Mijn ribben waren gekneusd en mijn spieren wat verrekt, maar er was gelukkig niets echt beschadigd. Ik ben daarna nog twee keer naar de fysiotherapeut gegaan en nu voel ik me stukken beter. Morgen vlieg ik naar Singapore voor de laatste GP2-races van het seizoen en hopelijk kan ik daar weer voluit gaan.”